Piyasalarda Tepkiler Görülse de Ana Hikaye Devam Ediyor

  • Haftanın son işlem gününde fiyatlanmalarda daha çok tekniksel bazda toparlanma hareketlerini gözlemledik. Bu durum tahvil piyasalarına da geri çekilme olarak yansıdı.
  • ABD endekslerinde %1’i aşan yükselişleri takip ettik. Veri akışında ise PMI verilerinin performans olarak geri çekildiğini gördük. ISM İmalat endeksi, 53'e inerek Haziran 2020'den bu yana en düşük seviyeyi kaydetti.
  • Avrupada endekslerde, İngiltere FTSE endeksi hariç pozitif tarafta yer alsa da sınırlı bir pozitiflik olduğunu söylememizde fayda var. Öte yandan Haziran ayına ilişkin enflasyon verilerine göre %8,1 olan yıllık enflasyon, %8,6'a yükseldi. Piyasa beklentisi %8,4'e yükselmesi yönündeydi. Aylık bazda ise %0,8'e artış gözlemlendi.
  • Hong Kong endeksinin kapalı olduğu günde düşüşüne devam eden Asya endeksleri haftanın ilk işlem gününde karışık bir görünüme sahip. G.Kore ve Hong Kong negatif bölgede yer alırken Japonya ve Çin endeksleri pozitif bölgede yer alıyor. 
  • BİST100 endeksi haftanın son işlem gününde %1,60’lık yükseliş gözlemlense de haftanın özelinde BDDK’nın almış olduğu kararlarla değer kaybetti. Tekniksel bazda 2500 seviyesi üzerinde pozitif algının boyut kazanacağı görüşündeyiz. Yükselişlerde ise 2550 ve 2600 direnç seviyeleri yer alırken düşüşlerde 2400 ve 2350 destek seviyeleri yer alıyor.
  • Günün veri akışına baktığımızda ise içeride tüketici enflasyonu ve Euro Bölgesi’nden üretici enflasyonunu takip edeceğiz. Yurt içinde tüketici enflasyonu bugün saat 10:00’da açıklanacak. Piyasa beklentilerine baktığımızda ise aylık bazda %5,2, yıllık bazda %79 olurken 2022 yıl sonu beklentisi ise %68,7 olarak yer alırken Kurum beklentimiz ise aylık bazda %3,5, yıllık %76,2 ve 2022 yıl sonunda %62 şeklindedir.
  • ABD endekslerinin kapalı olduğu günde hacmin düşük olacağı görüşündeyiz içeride ise BİST100’de pozitif açılış beklentisindeyiz.